Alt Üç Çakra ( 3 Mutsuzluk Merkezi)-1

03/01/2022

Alttaki üç bilinç merkezi dediğimiz alt üç çakra olan,kök,sakral ve solar plexus çakralarıdır. Bunlar aslında mutsuzlukların üç kaynağı olsa da bu çakralar kötü ya da olumsuz olarak nitelenemezler.Normalde bildiğiniz gibi yedi ana çakramız mevuttur.Aslında daha fazladır lakin biz ilk etapta yedisi üzerinde çalışacağız.

Kendinizi güvenli hissetmenizi sağlayan unsurlar nelerdir veya kendinizi güvensiz hissettikleriniz..? Güvenlik duygularınız duygusal programınız (kendi içinizden söylediğiniz şeyler) tarafından yaratıldığı için,bu sorulara vereceğiniz yanıtlar yanıltıcı olacaktır. Yaşamınızın dış koşulları kendinizi güvenli ya da güvensiz hissetmenizi sağlamaz.Onlar sadece sizin iç programınızı tetikler.Hiç parası olmayan birisi kendini çok güvenli hissedebilrken,çok parası olan birisi çok güvensiz hissedebilir.

Dış dünya sizin güvenlik programınıza uymadığında,Güvenlik merkezi otomatik olarak,korku ve endişe duygularını tetikler.Bu durumda kendinizi güvenli hissetmek için harcadığınız enerji ve zamanı düşünün ve aslında düşünmekten başka birşey yapmadığınızı gözlemleyin.Güvenlik bilinç merkezi yani kök çakra çok talepkardır ve bilincinizi diğer üst merkezlerden yani çakralardan hızla uzaklaştırıp yalnızlaştırır.

Güvenlik ya da güvensizlik duygularınızın,zihinsel ve fiziksel olarak olgunlaşmadan önce,bağımlı insanlardan aldığınız duygusal programlardan kaynaklandığını anlamaya başladığınızda bu birinci bilinç kapanından kurtulursunuz.Birinci bilinç düzeyi yani kök çakramız bizi tehlikeler karşısında koruyan ve yönlenmemize yardımcı nitelik kazandırır. Bir ormanda vahşi hayvan saldırdığında,kaçmamız ya da savaşmamız için böbreküstü bezlerimizden kortizol hormonu salgılayarak savaşmamızı ya da sıvışmamızı sağlar.Bu durumu büyük şehirlerde trafikte ve toplum içerisinde de devam ettirir.O yüzden metropol hayatı stres yaratıcı etkiye sahiptir denir.

Bizler gün içerisinde yedi bilinç merkezi arasında mekik dokuruz.Her bilinç merkezi farklı duygudurumlarına sahiptir.Kök çakra dediğim gibi korku endişe kendini güvende hissetmeme gibi duygudurumlarına neden olur.Ve biz bu bilinç merkezine takılıp kalırsak beynimiz sürekli tehdit altında olduğumuzu düşünüp stres hormonlarını devreye alır.Bu durum sürekli hale gelirse kronik stres ve depresyon cevabı olarak bize geri döner. Yaşamımızda bizleri en çok strese sokan durumlar geleceği düşünüp tasalandığımız durumlardır.Bu da bizim kök çakra bilincinde takılıp kalmamıza neden olur. Bu durumlarda daha sonra açıklayacağım çakra düzenlemelerinin ve eşitlemelerinin yapılması ve düşüncelerle tam tersi alışkanlıklar kazanılması gerekir.Tabi bol bol topraklanmak ve fiziksel hareketlilikte ihmal edilmemelidir.

Gün içerisinde kendinizi ve duygularınızı gözlemlediğinizde,korku,endişe,tasa,güvensizlik,yaşamdan korkma gibi duygudurumlarındaysanız bilinki kök bilinç merkezinde yaşıyorsunuzdur.Ve burada uzun süre kalmanızın sizi depresyona sokacağını ve hatta çok daha kötü hastalıklara zemin hazırlayacağını bilmelisiniz.